Home PE-PVC-PP Specials Pulsatiedemper voor slangenpomp

Pulsatiedempers voor Slangenpompen

Bij slangenpompen spelen pulsaties een cruciale rol in de prestaties van het systeem. Pulsaties ontstaan door de periodieke compressie en expansie van de pompbuis tijdens het pompproces. Deze pulsaties kunnen leiden tot tal van technische problemen, variërend van slijtage van componenten tot inefficiënte vloeistofstroom. Hier komen onze pulsatiedempers in beeld.

Waarom zijn Pulsatiedempers Noodzakelijk?

  1. Bescherming van Componenten: Pulsaties kunnen leiden tot trillingen en schokken in het systeem, wat resulteert in slijtage aan de slangen, koppelingen en andere pompcomponenten. Onze dempers absorberen deze pulsaties en verminderen zo de mechanische stress op het gehele systeem.
  2. Verlenging van Levensduur: Door de schadelijke effecten van pulsaties te verminderen, verlengen onze dempers de levensduur van de slangenpomp en gerelateerde apparatuur. Dit leidt tot lagere onderhoudskosten en een verbeterde betrouwbaarheid van het systeem.
  3. Stabilisatie van Stroom: Pulsaties resulteren vaak in een onregelmatige stroom van vloeistof, wat nadelig kan zijn voor processen die een constante toevoer vereisen. Onze dempers zorgen voor een gelijkmatige stroom, wat cruciaal is in toepassingen zoals doseersystemen en laboratoriumprocessen.
  4. Minimalisatie van Geluid: Pulsaties veroorzaken niet alleen mechanische schade, maar ook geluidsoverlast. Onze dempers dempen geluidsgolven, waardoor een stille en efficiënte werkomgeving wordt gecreëerd.

Technische Specificaties:

  1. Materiaalkeuze: Kies uit een scala aan materialen, waaronder RVS, PVC-U, PVC-C, PP en PVDF, om te voldoen aan de specifieke eisen van jouw toepassing. Onze dempers zijn bestand tegen corrosie en chemische aanvallen.
  2. Dempingscapaciteit: Onze dempers zijn ontworpen met geavanceerde dempingstechnologieën om pulsaties effectief te absorberen en de stroming van de vloeistof te stabiliseren.
  3. Eenvoudige Integratie: Dankzij ons ontwerp zijn de dempers gemakkelijk te installeren in nieuwe of bestaande slangenpompsystemen. Ze kunnen strategisch worden geplaatst op zowel de zuig- als perszijde van de pomp.

Toepassingen:

  1. Chemische Doseringssystemen: Precieze dosering is van vitaal belang in de chemische industrie. Onze dempers garanderen een stabiele en nauwkeurige toevoer van chemicaliën.
  2. Voedingsmiddelenproductie: In de voedingsindustrie zijn gelijkmatige stroming en minimale slijtage aan de pomp van essentieel belang voor de kwaliteit van het eindproduct.
  3. Farmaceutische Productie: Verzekert een consistente vloeistofstroom voor nauwkeurige doseringen in farmaceutische productieprocessen.

Neem vandaag nog contact met ons op om de perfecte pulsatiedemper voor jouw slangenpompsysteem te ontdekken. Verbeter de efficiëntie, verlaag onderhoudskosten en optimaliseer jouw industriële processen

Datasheet Kunststof Pulsatiedemper met PTFE membraan

Datasheet RVS Pulsatiedempers met membraan

Catalogus FOX

Aanbevolen accesoires