Automatische hevelvat

Een automatisch hevelvat is een veelgevraagd toebehoren voor op de tank. Het automatische hevelvat is uitermate geschikt voor hoge tanks en lange zuigleidingen, daar waar de doseerpomp de vloeistof niet meer uit de tank omhoog kan zuigen. Door middel van vacuüm aanzuiging aan de bovenkant van het hevelvat wordt het vloeistof niveau in het hevelvat op een niveau geregeld zodat de onderliggende leiding constant voorzien is van vloeistof. Het is verstandig om in de zuigleiding direct achter het hevelvat een afsluiter te plaatsen welke automatisch sluit wanneer er geen behoefte is aan product of wanneer er achter de afsluiter enige vorm van lekkage is ontstaan.

Hevelvat montage

Bovenste foto
Het automatische hevelvat dient op het hoogste punt van de zuigleiding gemonteerd te worden. Het hevelvat wordt compleet met luchtkleppen, magneetschakelaar, besturingskast, inregelventiel, kogelkranen en aansluitingen geleverd en indien gewenst ter plekke gemonteerd.

Middelste foto
Dit hevelvat is gelijk aan de bovenste alleen is op een vlakke plaat opgebouwd, werking is gelijk aan de bovenste. Dit automatische hevelvat dient op het hoogste punt van de zuigleiding gemonteerd te worden en kan eventueel van een opvangbakje worden voorzien. Het hevelvat wordt compleet met luchtkleppen, magneetschakelaar, besturingskast, inregelventiel, kogelkranen en aansluitingen geleverd en indien gewenst ter plekke gemonteerd.

Onderste foto
Dit automatische hevelvat moet ook op het hoogste punt van de zuigleiding worden gemonteerd. Het hevelvat wordt compleet met vacuümpomp, besturingskast, terugslagklep en aansluitingen geleverd en indien gewenst ter plekke gemonteerd.

Onze medewerkers komen ook na de installatie graag bij u langs voor controle. Zo bent u altijd verzekerd van goede service en zorgvuldig onderhoud.

Verdere specificaties:

  • Materiaal PVC
  • Aansluitingen
  • Lucht ingang 1/2″ (bovenste en middelste uitvoering)
  • Lucht uitgang (bovenste en middelste uitvoering) d25  (onderste uitvoering) slang 12mm
  • Zuigleiding d20, d25, d32, d40 of d50
  • Luchtventiel 24Vdc, 48Vac (bovenste en middelste uitvoering)

Productinformatie

Aanbevolen accesoires