Home Kunststof bewerkingen CNC Draai en freeswerk

CNC Draaibank bewerkingen

RLM heeft de beschikking over een geavanceerde CNC draaibank met automatisch aanvoer, welke diverse kunststof onderdelen kan fabriceren. CNC-draaien wordt veel gebruikt voor het bewerken van kunststofmaterialen. Kunststoffen hebben verschillende eigenschappen die ze geschikt maken voor een breed scala aan toepassingen, zoals lichtgewicht constructies, elektronische componenten, medische apparatuur en verpakkingen.

Bij het CNC-draaien van kunststoffen worden vaak materialen gebruikt zoals acetal (POM), nylon, polycarbonaat (PC), polyetheen (PE), polypropyleen (PP), en polyvinylchloride (PVC). Deze materialen kunnen met hoge precisie worden bewerkt met behulp van CNC-draaimachines.

Een belangrijk voordeel van het gebruik van CNC-draaien voor het bewerken van kunststoffen is dat het materiaal niet smelt of verbrandt, zoals soms het geval is bij andere bewerkingsprocessen zoals spuitgieten. Dit betekent dat de afmetingen en vormen van het onderdeel nauwkeurig behouden blijven, wat essentieel is voor toepassingen waarbij precisie vereist is.

Een ander voordeel van CNC-draaien van kunststoffen is dat het een snelle en kosteneffectieve manier is om prototypes of kleine series te produceren. Dit is vooral gunstig voor ontwerpers en ingenieurs die nieuwe producten ontwikkelen en snel een werkend prototype willen produceren.

Enkele voorbeelden van toepassingen van CNC-draaien in kunststof zijn onderdelen voor medische apparatuur, onderdelen voor elektronische apparaten, lagers, ringen, schijven, en fittingen voor de bouw en constructie-industrie.

U kunt hiervoor  een schets of een tekening aanleveren, zodat wij deze kunnen invoeren in de programma’s van de CNC draaibank. U kunt natuurlijk ook in direct overleg met ons uw wensen kenbaar maken.

Wij kunnen door middel van automatische belading ook series tot 2000 stuks voor u maken. Het frezen van een spie baan of een vlakke kant aan uw werkstuk is geen probleem. De machine is uitgerust met een Y-as en aangedreven gereedschappen.

Wij kunnen u vertellen wat de mogelijkheden zijn. Bovenste 3 foto’s geven een beeld van de CNC Draaibank Op de onderste 2 foto’s  zijn enkele onderdelen weergegeven van producten die op deze CNC draaibank zijn gemaakt

Aanbevolen accesoires