Home PE-PVC-PP Specials

PE-PVC-PP Specials

In dit hoofdstuk vindt u

Opvangbakken, doseerkasten, vulkasten, injectieventielen en specials.

Opvangbakken

Een opvangbak zorgt ervoor dat de chemische stoffen, welke kunnen lekken uit tanks of installaties, op worden gevangen zodat ze niet in het milieu terecht kunnen komen. Verstandig is het om in een lekbak een lekkage melder te plaatsen, welke op tijd signaleert of er lekkage is opgetreden.  Opvangbakken zijn in diverse vormen en materialen te verkrijgen, we hebben standaard maten, maar ook te bestellen op klantenspecificatie.

Zie voor voorbeelden het hoofdstuk opvangbakken

Doseerkasten

De functie van een doseerkast is om de chemische stof op een dusdanige manier te doseren aan een vervolgsysteem dat dit systeem juist genoeg van de chemische stof te verwerken krijgt. Dit doseren moet wel op een veilig manier gebeuren, daarom zit er in een doseerkast altijd een opvanggedeelte om lekkages van de diverse onderdelen op te vangen, met een lekkage melder die tijdig de lekkage registreert.

Verder zijn de doseerkasten meestal voorzien van spatschermen welke sproei-lekkages binnen de doseerkast houden. Doseerkasten zijn in diverse vormen en materialen te verkrijgen, doseerkasten zijn bijna altijd op klantenspecificatie, daar de onderdelen (pompen, appendages,leidingwerk etc) die in de doseerkast komen erg variëren. Doseerkasten kunnen binnen als buiten worden geplaatst en kunnen worden geleverd met Kiwa specificaties.

Zie voor voorbeelden het hoofdstuk doseerkasten

Vulkasten

De functie van een vulkast is om met behulp van een vulslang een tank welke aan de vulkast is gekoppeld te vullen. De vulkast moet de hierbij optredende lekkages bij het vullen en loshalen van de vulslang opvangen. Ook in de vulkast is het mogelijk om een lekkage melder te plaatsen die vroegtijdig signaleert of er lekkage is opgetreden. Vulkasten kunnen zowel binnen als buiten worden gemonteerd. Tevens hebben we vulkasten die voldoen aan Kiwa specificaties

Zie voor voorbeelden het hoofdstuk vulkasten

Injectieventielen

De functie van een injectieventiel is het injecteren van het chemische product in een proces. Injectoren zijn in vele vormen en materialen te verkrijgen, afhankelijk van de toepassing en het te injecteren chemische product. Veelal moeten injectoren van kunststof worden gemaakt vanwege de bestendigheid van de kunststof t.o.v. het product, daarom is het injectieventiel dan ook meestal maatwerk en wordt op klanten specificatie gemaakt.

Zie voor voorbeelden het hoofdstuk injectieventielen

PE-PVC-PP specials

Indien mogelijk kunnen we vele vormen en toepassingen maken in de materialen PE, PVC of PP. Deze specials worden altijd op klantenspecificatie geleverd.

Zie voor voorbeelden de hoofdstukken PE specials, PVC Specials, PP Specials

Aanbevolen accesoires