Home Onze geschiedenis

Onze geschiedenis

In het kleine, Friese dorpje Driezum worden de grootste opslagtanks van Nederland gebouwd, tot op de millimeter nauwkeurig gelast en zorgvuldig gemonteerd. ’s Ochtends om 7 uur, wanneer de dauw nog boven de weilanden hangt, worden de deuren van de werkplaats en het kantoor geopend. Een klein team van ervaren monteurs, (elektro)technici, werktuigbouwkundigen en chemici drinkt samen een bakje koffie, bespreekt wat er voor vandaag op het programma staat en gaat vervolgens aan de slag.

Hoe het begon

Het begon in ’74 toen RLM Benelux BV werd opgericht voor de verkoop van kunststof tanks en verwarmingsartikelen. Door de jaren heen is de specialisatie verder doorgegroeid op het gebied van levering, productie, assemblage, installatie en onderhoud. Inmiddels levert RLM in uiteenlopende sectoren: van waterschappen en zwembaden tot voedingsindustrieën en fabrieken. Tegenwoordig biedt RLM het grootste assortiment aan kunststof chemietanks en alle denkbare toevoegingen, waaronder niveaumeters en overvulbeveiliging- systemen.

Service, kennis en kwaliteit

“Ik krijg regelmatig inbreng van onze eigen monteurs en van klanten. Het komt wel eens voor dat onze monteurs tijdens het monteren een makkelijkere of betere manier vinden om iets te bouwen, omdat ze net even een andere kijk op het ontwerp of de situatie hebben. Daar luister ik graag naar.”

Aldus de technisch directeur van RLM. Het is dan ook echt de wisselwerking tussen de directeur, de monteurs en klanten die het product zo sterk maakt.

De medewerkers

RLM veiligheid

De medewerkers van RLM hebben verstand van zaken, sommigen werken er al meer dan 20 jaar. Ze hebben een no-nonsense mentaliteit en zijn praktisch en realistisch ingesteld. Niets is onmogelijk, maar als iets niet de beste of meest kostenbesparende oplossing is voor de klant, zullen ze dit ook recht voor zijn raap zeggen. “We zijn erg klantgericht en vinden het belangrijk een goede relatie en vertrouwensband op te bouwen. De korte lijnen tussen de medewerkers maken het proces zo bijzonder.” Omdat het een klein team is vergaderen de monteurs en directeuren dagelijks met elkaar. Dat begint ochtends bij het koffiemoment. En dat is precies wat het bouwproces van RLM zo sterk, betrouwbaar en vakkundig maakt.