Home BAMO IER Inhoudsmetingen BAMO IER Maxitop vol- en leegmeldingsensor

BAMO IER Maxitop vol- en leegmeldingsensor

Maxitop vol- of leegmelding van tank

De Maxitop vol- en leegmeldingsensor is van groot belang voor de veiligheid van uw tankinstallatie. Volmeldingsensoren zijn ontworpen om het vullen in onder- en bovengrondse tankinstallaties te stoppen wanneer een bepaald niveau bereikt is, waarin vloeibare chemie zijn opgeslagen.

Een maxitop vol- of leegmeldingsensor stopt de vloeistofstroom via een klep of vulpomp wanneer het maximale vulniveau van de tank is bereikt.

Maxitop leegmeldingsensor geeft tijdig een signaal als het niveau in de tank een dusdanig laag niveau heeft bereik dat deze vervangen moet worden door een nieuwe hoeveelheid product. Maxitop leegmeldingsensoren kunnen op de tank worden gemonteerd zodat ze het niveau in de tank meten.

De sensor kan echter ook in de uitloop van een tank gemonteerd worden, zodat ze met het verwisselen van het product automatisch mee gaan naar de nieuwe tank. Dat geldt bijvoorbeeld voor IBC-containers (zie onderste afbeelding rechts).

  • PE -HD vul melding met ingebouwde omvormer, 24 Vdc
  • Lengten: 40 millimeter tot 1000 millimeter (verstelbare uitvoering)
  • Lengten: 100 millimeter tot 1000 millimeter (niet verstelbaar)
  • Leverbaar in de materialen PVC, PP, PVDF tegen meerprijs
  • Aansluiting schroef (buitendraad)- of wartelmoer verbinding G1″
  • Aansluiting met flens DN25 tegen meerprijs
  • Bij de niet verstelbare uitvoering is het materiaal van de sensor buis gelijk aan die van de procesaansluiting

Voor het monitoren van  maxitop vol- en leegmeldingsensoren is de Maximat TC4 beschikbaar, waar maximaal vier sensoren op kunnen worden aangesloten. Voor meer informatie klik op TC4.

Productinformatie

Aanbevolen accesoires