Home PE-PVC-PP Specials Opvangbakken Kunststof opvangbakken met biofilter

Kunststof opvangbakken met biofilter

Vieze lucht neutraliseren door middel van een biofilter
Heeft u een bedrijf dat verontreinigde lucht uitstoot? Dit kan voor overlast zorgen. RLM Benelux heeft een oplossing: vieze lucht neutraliseren door middel van een biofilter. Deze opvangbakken worden op maat gemaakt, afhankelijk van de hoeveelheid lucht die gereinigd moet worden. De opvangbakken worden van 1 of meerdere bandages voorzien zodat de benodigde stevigheid wordt verkregen.

Bio filtratie is een luchtzuiveringstechniek die micro-organismen gebruikt om geuren en andere vluchtige luchtverontreinigende stoffen in ontluchtingen te neutraliseren. De micro-organismen zitten op het oppervlak van het biomateriaal en vormen een dunne waterfilm rond het oppervlak van het biofilter materiaal. De verontreinigingen in de luchtstroom worden door opname en afgifte op het filtermateriaal gehouden, om vervolgens door de aanwezige micro-organismen te worden afgebroken. Het filtermateriaal doet hierbij dienst als leverancier van de nodige voeding. De verontreinigde lucht wordt langzaam door het biofilter materiaal gepompt. Bovendien is de constructie van de bodem van de opvangbak zodanig dat er geen afvallucht  kan ontsnappen langs de zijkanten tussen het filtermateriaal en de opvangbak door: de afvallucht moet echt door het biofilter heen.

Open of gesloten
De opvangbak kan aan de bovenkant  open of gesloten zijn. Bij een open opvangbak met biofilter is het biofilter onderhevig aan regen, zon, vorst, enzovoort. Dit kan plantengroei veroorzaken. Bij overvloedige regen wordt het biofilter te nat, bij zon te droog. Een gesloten opvangbak met biofilter is meer van de externe weersinvloeden afgeschermd en kan beter gestuurd worden.

Bij biofiltratie ontstaat een volledige afbraak van de verontreinigende ontluchtingsgassen en er ontstaan geen schadelijke bijproducten!

Interesse?
De kunststof opvangbakken met biofilter worden uitgevoerd in HDPE materiaal. Wij adviseren u graag omtrent maatvoering en filtermateriaal wat voor uw toepassing geschikt is.

De kleur van de opvangbak kan zijn:

  • Voor HDPE materiaal: blauw of zwart

Aanbevolen accesoires