Frees machine

RLM Benelux BV beschikt over een zeer geavanceerde freesmachine, welke diverse vormen en modellen kan uitfrezen uit diverse soorten platen kunststof bv PE, PP, PC of PVC.

CNC-frezen is een computergestuurde verspaningstechniek die gebruikt wordt om materialen zoals kunststof te bewerken. Het proces omvat het gebruik van een roterend snijgereedschap dat materiaal wegsnijdt in overeenstemming met een programma dat is geprogrammeerd in een computer.

De CNC-freesmachine bestaat uit verschillende componenten, waaronder een bed waarop het werkstuk wordt geplaatst, een bewegende spindel die het snijgereedschap vasthoudt, en een gereedschapswisselaar die automatisch verschillende gereedschappen kan wisselen. Het proces wordt bestuurd door een computer die is aangesloten op de machine en die het programma bevat dat de beweging van de machine en het snijgereedschap regelt.

CNC-frezen kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan vormen en contouren te produceren, van eenvoudige rechte lijnen tot complexe, meerdimensionale vormen. De techniek wordt veel gebruikt in de productie van onderdelen voor de luchtvaart, de auto-industrie, de medische sector en andere sectoren waar precisie en nauwkeurigheid van groot belang zijn.

Aan de hand van een simpele schets of tekening voorzien van maten kunnen wij op deze freesmachine de vormen of modellen uitfrezen. Vanuit de tekening kijken wij wat de mogelijkheden zijn om uw product uit te frezen, indien we tegen problemen aanlopen nemen we contact met u op. Wanneer er geen problemen zich voordoen met het uitvoeren van uw product op de freesmachine, kunnen we u op verzoek een passende offerte aanbieden.

Aanbevolen accesoires