Home Kunststof bewerkingen Kunststof Slangverbindingen/slangpilaren

Slangpilaren op maat gemaakt van hoogwaardige kunststoffen

Welkom bij onze product pagina voor de op maat gemaakte slangpilaren. Onze slangpilaren zijn vervaardigd van hoogwaardige kunststoffen, waaronder PP, PVC, PE, PVDF en ECTFE. Met een breed scala aan varianten, zoals slangpilaar naar draad en slang naar slang, bieden wij oplossingen voor diverse toepassingen in verschillende industrieën. Hieronder vind je een gedetailleerde beschrijving van het product en enkele van de belangrijkste toepassingen.

Beschrijving

Een slangpilaar is een type fitting dat wordt gebruikt om slangen op een veilige en betrouwbare manier aan te sluiten op verschillende systemen en apparatuur. Onze slangpilaren worden op maat gemaakt van hoogwaardige kunststoffen, zodat ze de benodigde chemische bestendigheid en duurzaamheid bieden. Hieronder volgen enkele van de gebruikte kunststoffen:

 • PP (Polypropyleen): PP is een veelzijdige kunststof die uitstekende chemische bestendigheid biedt. Het is bestand tegen de meeste zuren, logen en oplosmiddelen. PP-slangpilaren zijn geschikt voor uiteenlopende industriële toepassingen.
 • PVC (Polyvinylchloride): PVC is een duurzaam en veelgebruikt materiaal. PVC-slangpilaren zijn geschikt voor niet-chemische toepassingen en bieden uitstekende weerstand tegen corrosie.
 • PE (Polyethyleen): PE is een thermoplastisch polymeer met een hoge chemische bestendigheid. PE-slangpilaren zijn geschikt voor gebruik met agressieve vloeistoffen en chemicaliën.
 • PVDF (Polyvinylideenfluoride): PVDF is een hoogwaardige kunststof met uitstekende weerstand tegen chemicaliën, hitte en UV-straling. PVDF-slangpilaren worden vaak gebruikt in veeleisende toepassingen waar hoge prestaties vereist zijn.
 • ECTFE (Ethyleenchlorotrifluorethyleen): ECTFE is een thermoplastische kunststof met uitstekende weerstand tegen chemische stoffen en extreme temperaturen. ECTFE-slangpilaren worden vaak gebruikt in de chemische industrie en andere veeleisende omgevingen.

Toepassingen

Onze op maat gemaakte slangpilaren vinden toepassing in diverse industrieën en kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Enkele van de belangrijkste toepassingsgebieden zijn:

 1. Industriële chemische processen: De slangpilaren bieden een veilige en betrouwbare verbinding voor het transporteren van chemicaliën, zuren, logen en andere agressieve vloeistoffen in industriële omgevingen.
 2. Watervoorziening en waterbehandeling: De slangpilaren kunnen worden gebruikt voor het aansluiten van slangen in waterleidingen, irrigatiesystemen, waterbehandelingsinstallaties en fonteinen.
 3. Laboratoriumtoepassingen: In laboratoria worden slangpilaren gebruikt voor het aansluiten van slangen op diverse apparatuur, zoals vacuümpompen, filtersystemen en reactoren.
 4. Chemische opslag en distributie: Onze slangpilaren kunnen worden gebruikt in tanks, vaten en leidingsystemen voor het veilig transporteren en opslaan van chemische stoffen.
 5. Landbouw en tuinbouw: Voor irrigatiesystemen, sproei-installaties en andere toepassingen in de landbouw en tuinbouw bieden onze slangpilaren een betrouwbare aansluiting voor slangen.

Let op: Deze toepassingen zijn slechts enkele voorbeelden, en de slangpilaren kunnen worden gebruikt in diverse andere industrieën en toepassingen waar betrouwbare slangverbindingen vereist zijn.

Varianten

Onze slangpilaren zijn verkrijgbaar in verschillende varianten om aan de specifieke behoeften van onze klanten te voldoen. Enkele van de beschikbare varianten zijn:

 • Slangpilaar naar draad: Deze variant is ontworpen om een slang aan te sluiten op een schroefdraadverbinding, waardoor een veilige en lekvrije verbinding ontstaat.
 • Slang naar slang: Deze variant maakt het mogelijk om twee slangen met elkaar te verbinden en zorgt voor een betrouwbare overgang zonder lekkage.
 • T-stuk slangpilaren: T-stuk slangpilaren worden gebruikt wanneer een splitsing in een slang vereist is, bijvoorbeeld voor het aansluiten van meerdere slangen op een enkel punt.
 • Y-stuk slangpilaren: Y-stuk slangpilaren worden gebruikt voor het creëren van een splitsing in een slang met twee uitgangen, waardoor een efficiënte routing van vloeistoffen mogelijk wordt.

Voor meer informatie over de beschikbare varianten en technische specificaties kun je contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op

Als je geïnteresseerd bent in onze op maat gemaakte slangpilaren of als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw specifieke behoeften.

Aanbevolen accesoires