Home PE-PVC-PP Specials Pulsatiedempers gemaakt van Kunststof

Pulsatiedempers gemaakt van Kunststof

Onze veelzijdige Pulsatiedempers zijn ontworpen om aan de diverse behoeften van uiteenlopende industrieën te voldoen. Wat onze kunststof Pulsatiedempers onderscheidt van traditionele RVS of stalen varianten is niet alleen hun betrouwbaarheid en duurzaamheid, maar ook hun specifieke voordelen voor verschillende toepassingen.

Toepassingen van Kunststof Dempers versus RVS of Staal:

In vergelijking met RVS of stalen dempers bieden onze kunststof Pulsatiedempers tal van voordelen, met name in industrieën waar chemische compatibiliteit, corrosieweerstand en kostenbeheersing cruciaal zijn.

 • Chemische Industrie: Voor de chemische sector zijn kunststof dempers ideaal vanwege hun uitstekende bestendigheid tegen een breed scala aan agressieve chemicaliën. Ze verminderen de kans op corrosie en dragen bij aan een veilige en efficiënte werking.
 • Waterbehandeling: Kunststof dempers zijn resistent tegen corrosie door water en chemicaliën, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in waterzuiveringsinstallaties, waar een continue werking van vitaal belang is.
 • Levensmiddelenindustrie: In de voedselverwerkende industrie waar hygiëne een prioriteit is, bieden kunststof dempers een voordeel vanwege hun eenvoudige reinigbaarheid en FDA-goedkeuring.
 • Zwembadtechniek: Kunststof dempers zijn bestand tegen de chemicaliën die in zwembadwater worden gebruikt en dragen bij aan de stabiliteit van het watercirculatiesysteem.
 • Kostenbesparing: Naast hun uitstekende prestaties hebben kunststof dempers vaak een kostenvoordeel ten opzichte van RVS of staal, zonder in te leveren op duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Onze kunststof Pulsatiedempers zijn verkrijgbaar in de volgende opties

Diafragma/bladder Materiaal Opties:

 1. EPDM (Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer): EPDM-diafragma’s bieden uitstekende weerstand tegen ozon, UV-straling en weersinvloeden. Ze zijn ideaal voor toepassingen waar blootstelling aan de elementen een rol speelt.
 2. NBR (Nitrilrubber): NBR-diafragma’s zijn bekend om hun uitstekende olie- en brandstofbestendigheid. Ze zijn geschikt voor toepassingen waarin contact met oliën en brandstoffen onvermijdelijk is.
 3. HNBR (Hydrogenated Nitrile Butadiene Rubber): HNBR-diafragma’s combineren de eigenschappen van NBR met een verhoogde temperatuurbestendigheid. Ze zijn geschikt voor toepassingen met hoge temperaturen en contact met oliën.
 4. FPM (Fluorocarbon Rubber): FPM-diafragma’s bieden uitstekende chemische bestendigheid en presteren goed in veeleisende omgevingen met agressieve chemicaliën en hoge temperaturen.

Materiaal van de Demper:

 1. PP (Polypropeen): PP-dempers zijn ideaal voor algemene toepassingen waar chemische compatibiliteit en lage kosten belangrijk zijn.  Ze zijn bestand tegen een breed scala aan chemicaliën.
 2. PVC-U (Ongeplastificeerd Polyvinylchloride): PVC-U-dempers zijn geschikt voor toepassingen waar chemische bestendigheid tegen zuren en basen vereist is. Ze zijn kostenefficiënt en duurzaam.
 3. PVC-C (Gechlorineerd Polyvinylchloride): PVC-C-dempers bieden verbeterde chemische bestendigheid ten opzichte van standaard PVC-U en zijn geschikt voor veeleisende chemische omgevingen.
 4. PVDF (Polyvinylideenfluoride): PVDF-dempers bieden uitstekende chemische bestendigheid en thermische stabiliteit, waardoor ze geschikt zijn voor de meest veeleisende chemische toepassingen.

 

Ontdek hoe onze Pulsatiedempers uw processen kunnen optimaliseren en de efficiëntie kunnen verhogen in uw specifieke industrie. Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundig advies en ondersteuning bij het selecteren van de perfecte oplossing voor uw behoeften. Wij staan klaar om uw systeemstabiliteit te verbeteren en uw operationele kosten te verlagen.

Aanbevolen accesoires