Home Opslagtanks

Opslagtanks

RLM Benelux produceert en levert onder andere diverse opslagtanks. De opslagtanks zijn gemaakt van kunststof en in veel variaties mogelijk. Bijvoorbeeld enkelwandige en dubbelwandige uitvoeringen, een staand of liggend ontwerp, bovengrondse, ronde of langwerpige opslagtanks. Daarnaast is het mogelijk dat RLM Benelux de tanks voorziet van alle mogelijk toevoegingen en benodigdheden zoals niveaumeting, vacuüm lekdetectie en overvulbeveiliging.

Kunststof opslagtanks
De kunststof opslagtanks zijn in te zetten voor veel verschillende doeleinden. Ze kunnen worden gebruikt voor de opslag van onder andere: levensmiddelen, vloeistoffen, chemicaliën, logen, oliën, zouten, zuren en granulaten. Heeft u advies nodig over de beste opslagtank voor uw bedrijf? RLM Benelux adviseert graag over de beste en veiligste tank voor het doeleinde, de betreffende chemische stof maar ook de omgeving en beschikbare ruimte voor de tank.

RLM levert diverse variaties van opslagtanks, zoals:

  • ronde staande opslagtanks
  • ronde staande opslagtanks in opvangbak
  • rechthoekige opslagtanks
  • liggende opslagtanks
  • tanks met conische bodem

Ronde staande opslagtanks
Een ronde, staande opslagtank is toepasbaar voor veel doeleinden. Een cilindervormige tank kan door RLM Benelux worden uitgebreid met bijvoorbeeld een vacuüm lekdetectie of niveaumeters. Er is keus uit dubbelwandige en enkelwandige chemietanks, maar ook uit verschillende typen tussentanks.

Ronde staande opslagtanks in opvangbak
Een opslagtank in een opvangbank is handig en nodig: wanneer de tank op een locatie bovengronds staat en brandbare en niet brandbare vloeistoffen bevat, die in de meeste gevallen schadelijk zijn voor water en bodem. Naast tanks in open opvangbakken biedt RLM Benelux ze ook in een gesloten opvangbak. Het soort kunststof en de dikte zijn afhankelijk van de vloeistof die in de tank opgeslagen dient te worden.

Rechthoekige opslagtanks
Opslagtanks zijn ook leverbaar in platte uitvoering mogelijk. Een platte tank bespaart ruimte wat voor veel industriële bedrijven een groot voordeel is. Naast rechthoekige tanks voor olieproducten levert en produceert RLM Benelux ook rechthoekige opslagtanks met een lekbak.

Liggende opslagtanks
De liggende en langwerpige opslagtanks hebben een inhoudscapaciteit van 300 tot 11.600 liter. Ook in liggende tanks kan RLM Benelux een passende niveaumeter en inhoudssysteem leveren en monteren. De keuze van het kunststof en de dikte hiervan is wederom afhankelijk van de vloeistof die in de opslagtank wordt opgeslagen.

Tanks met conische bodem
RLM Benelux levert tanks voor de opslag van vrijwel alle soorten poeders en vloeistoffen. Deze opslagtanks hebben een conische (trechtervormige) bodem die ervoor zorgt dat de inhoud bovenin de tank altijd weer richting de bodem wordt gebracht. Ook heel geschikt voor slecht vloeiende producten en fijn materiaal zoals poeders.

 

De medewerkers van RLM Benelux hebben jarenlange ervaring in het maken aanpassingen op maat en adviseren alle klanten dan ook graag hierover. Met onze 24-uurs onderhoudsdienst is de klant verzekerd van goede service. Neem contact op met RLM Benelux voor advies en offerte op maat.

Stel hier uw vraag

Mis geen enkele update van RLM

email