Home Koude warmte opslag

Koude warmte opslag

Koude warmte opslag (WKO) of eigenlijk andersom: warmte koude opslag is een veelgebruikte en vooral duurzame methode om koude of warmte op te slaan en hier energie van te maken. Het wordt vaak gebruikt om gebouwen, kassen of bedrijfsruimtes mee te verwarmen of te koelen.

Hier vindt u opslagtanks voor warmte, zowel bovengronds als ondergronds. Daarnaast kunnen onze medewerkers alle mogelijk accessoires op deze tanks monteren. De koude warmte opslag methode bespaart veel energie en vermindert daarnaast de CO2-uitstoot van uw bedrijf.

Warmte opslag tanks ondergronds
Deze liggende warmteopslagtanks voor ondergrondse plaatsing zijn geschikt voor warmwatersystemen zonder luchtbuffer met een werkdruk van 3 bar en een minimum temperatuur van -10°C en een maximum temperatuur van 110°C. Tanks zijn vervaardigd uit hoogwaardig staal type S235JR. Warmwatersystemen voor warmte koude opslag zijn gebaat bij een goed systeemontwerp met hoogwaardige materialen, een degelijke constructie en hoge isolatiewaarden.

Isolatiemantel van de koude warmte opslag tanks
De koude warmte opslag tanks zijn uitgevoerd met een isolatiemantel welke in de fabriek wordt aangebracht en bestaat uit een polyurethaan laag van 100mm. Deze isolatielaag heeft een isolatiewaarde van 0,03W-K*m. De buitenlaag van deze ondergrondse warmteopslagtanks is vervaardigd van waterdicht en corrosievrij polyester.

Buffervaten verticaal
RLM levert tanks voor zowel opslag als dosering van verscheidene vloeistoffen en producten. Deze staande verticale buffervaten zijn uitermate geschikt voor warm water opslag. Ze hebben een inhoudscapaciteit van 150 tot 2000 liter en zijn, indien gewenst, ook leverbaar met buiswarmtewisselaars.

Verschillende kleuren & maximum temperatuur
De maximale opslagtemperatuur van de koude warmte opslag tank bedraagt 95 graden Celsius. Daarnaast is de tank standaard leverbaar in de kleuren wit, rood, zilver en blauw.

Buffervaten horizontaal
RLM levert tanks voor zowel opslag als dosering van verscheidene vloeistoffen en materialen. Deze liggende buffervaten zijn uitermate geschikt voor warmwater opslag. Ze hebben een inhoudscapaciteit van 120 tot 500 liter , leeg of met 1 of 2 spiralen warmtewisselaar.

Onderhoud & Service
Onze medewerkers adviseren u graag. Met onze 24-uurs onderhoudsdienst bent u altijd verzekerd van goede service. Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar en komen ook na de installatie graag bij u langs voor controle. Neem dan ook gerust contact met ons op voor meer informatie.

Mis geen enkele update van RLM

email